fredag 28 maj 2010

Fredagsmys igen, redan?!

Dagen började fantastiskt, med frukost tillsammans med & massage av min kära kollega P. Det är nyttigt att prova sin egen bänk ibland för att känna känslan som kunderna har när de lägger sig. Jag har en värmefilt under handdukarna och det uppskattas av de flesta. Det var ljuvligt! Som tack masserade jag givetvis P också. I stället för prassligt ansiktsskydd i papper använder jag gamla linneservetter som jag klippt hål i. Jag tvättar och återanvänder dem. Det känns miljövänligare än engångspapper.
IMG_7496
IMG_7498 
Det blev inget “fredagsgodis” för jag har “syndat” så mycket i veckan. Inte blev det några fredagsblommor heller. Jag har fullt upp med att njuta av de blommor som finns i min & i grannarnas trädgårdar. Pst, jag har tagit lite smygbilder hos dem ……... men säg inget!
IMG_7487IMG_7491
Nu har jag virkat färdigt sjalen som jag skrev om här. Det blev en liten tunn tofs av det lilla garnet som blev över.
Vi får se om det blir fler för jag har fått problem med höger tumme pga virkningen. Det känns tyvärr när jag masserar och när jag fick massage i dag kändes det väldigt ömt. Man är MYCKET rädd om sina händer, fingrar och handleder när man är massör!
IMG_7499IMG_7500 
Dagen avslutades med att jag bakade knäckebröd.
Det var säkert 20 år sen sist!
Inspirerad av ett recept i “Drömhem & trädgård” 7/2010 satte jag degen i går och bakade ut den i dag. Jag har en hel del rosmarin kvar sen förra året och det kom till användning i detta bröd.
IMG_7501IMG_7504IMG_7506IMG_7508IMG_7510IMG_7511
Med Bregott på och en mugg gazpacho-soppa till blev det middag ute på terrassen. Behöver jag säga att det smakade smaskens?!

I kväll är det “film-tajm”.

En riktigt mysig fredag önskar

5 kommentarer:

Lena sa...

Åh, vad härlig din dag låter.

Massage på värmedyna, vad skönt det låter.

Sjalen blev ursnygg, tofsen gav ju det lilla extra.

Och eget knäckebräd. Kul. måste testa någon gång. Rosmarin är en av mina favokryddor. Men i knäckebröd har jag aldrig provat.

Viola sa...

Du...den bänken skulle behövas nu, har krattat hela Bossgårds allé samt gårdsplan, men fint det blev det, ljuvlig sjal, dina favoritfärger kan jag tro, kommer ihåg att du hade på dig grått och rosa när du var här, dom färgerna är verkligen dina, ha en skön helg, KRAM

Anonym sa...

Det är underbart med massage!! Och knäckebröd var det länge sen jag bakade, men det är ju så himla gott, hembakt knäcke. Måste nog göra det.
Och sjalen då! Jag har virkning på min att göralista!

Och sen har du en Award och Utmaning att hämta hos mig!
Hulda

Bodil sa...

Knäckebröd har jag aldrig bakat. Låter spännande. Skulle kanske prova på det en regnig dag framöver.
Ha en fin helg!
Kram Bodil

Anmaja sa...

Det ser gott ut det där knäckebrödet!

Tänk så mycket jag bakat i mitt liv, men knäcke har jag alltid trott vara så svårt. Men jag hörde en väninna häromdagen som sa att det var jätteenkelt. Är det verkligen det?

Hadebra!
Anmaja