fredag 21 maj 2010

Fredagsmys

Kan man önska sig nåt mer än att kunna äta frukost ute klockan 7 och mysa i trädgården till klockan blir 21? Nej, jag tror inte det.
I detta härliga sommarväder ska man njuta så gott man bara kan. Jag har ju förmånen att jobba hemma så jag passar på att påta i trädgården innan kunderna kommer och kan gå ut och sätta mig direkt efter att den sista kunden har gått.
IMG_7409 
Himmelskt!
Kvällsmacka & te på uteplatsen i går kväll.

I går möblerade jag om i växthuset och satte hyllorna på kortväggen i stället. Mycket bättre att kunna utnyttja den något högre takhöjden  i mitten. Det blev liksom mer plats på nå´t sätt när man har en mer kvadratisk yta att ställa stol och bord på.
IMG_7411IMG_7414
Det romantiska och kitschiga är borta och i år gäller terrakotta, blått & svart i växthuset. Jag har bestämt att det ska vara mer strikt & stramt i Stockholm och har flyttat det romantiska & lantliga till Nöbbele. Mer om det senare.

Blommande fredag
Nu börjar det bli fagert i min lilla täppa. Blommorna kommer på löpande band och slår ut en efter en. Det är en härlig tid just nu!
IMG_7415IMG_7416IMG_7417IMG_7418IMG_7421IMG_7420IMG_7425IMG_7424
Snart blommar nog den första vallmon?!IMG_7423
Järnekens bär blir så läckert svarta till hösten.
IMG_7427IMG_7426
Tidig klematis
IMG_7431IMG_7429

Ta dig tid och njut så mycket du bara kan!

En skön fredskväll önskar

6 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Denna helg verkar bli en riktig mysar-hel-helg!
Åååååå... som jag ska hänga på altanen då, eller kanske lite i rabatterna också:-) Plantera lite, dra lite ogräs, bejkämpa lite myror... sååååå underbart skönt!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ojojoj vad det blommar hos dig!
Och det var väl en bra ide med att dela upp det lite... med romantik där och lite tuffare här...
Kram
Marie

Viola sa...

Visst var det en underbar dag igår, åkte ned till vattenhålet på kvällen och vi var ute och jobbade länge på kvällen, nu ska jag ut och så i sängarna och sätta potatis, ha en fortsatt skön pingsthelg, KRAM..det ser så fint ut i ditt växthus!

Växthusmadam sa...

Jamen visst är det underbart just nu, men jag hinner inte riktigt med i allt det fina! På bara tre dagar har körsbärsträden blommat över och alla vita blad har snöat till marken. Men det är väl därför den här tiden är så bedövande för att man vet att man måste njuta till 110% för imorgon är det ett helt år till nästa gång man kan sticka näsan i en körsbärsblomma!
Njut på!
Växthusmadam

♥ Hannele på Hisingen sa...

Visst är det ljuvligt att kunna äta ute, fint växthus.

Lenas trädgård sa...

Ja! Nu ska man bara njuta, så mycket o ofta man kan. Verkligen!
Härlig Pingsthelg på dej i allt ditt vackra!
Lena