lördag 15 maj 2010

Nöbbele del 14

I onsdags, när jag jobbat klart och blev färdig lite tidigare än beräknat, packade jag bilen och satte av till Nöbbele. Trafiken var ganska tät till Södertälje, mest pga vägbygge, men sen var det full fart. Tyvärr började det regna ungefär samtidigt som det blev mörkt, och det är aldrig trevligt. Men allt gick bra och vid halv 1 på torsdagsnatten kom jag fram och stöp i säng. Kanske uridiotiskt att göra så, men jag tycker att det är så skönt att få vakna upp på morgonen på det stället där jag ska vara.

Torsdag – fredag – lördag
Torsdagsmorgonen ägnades åt att inspektera ägorna. Kollade om jag kunde se vad det är för träd & buskar jag har på tomten. Det kunde jag inte. Jo, en rönn!
IMG_7284IMG_7285IMG_7288IMG_7287IMG_7286IMG_7305
Några små ynkliga blommor fanns det att glädja sig år och fler kommer (faktiskt).
IMG_7276IMG_7278IMG_7290

 Maskrosor fanns det gott om däremot!
Jag känner mig nästan som en nybyggare för tomten är så pass “oskött”.
Men gräset frodas, så nästa gång måste jag köpa en gräsklippare.

Rabarberpaj blir det nästa gång jag kommer ner. Det ska bli gottigottgott!
IMG_7280

Kompost & pallkragar är inköpta och monterade.
IMG_7289IMG_7301
Nu börjar experimentet med “lasagnen” i pallkragarna. I en får gräset kvar under tidningarna och i en blir grässvålen bortgrävd. Jag har fått tips om båda delarna. Vi får se vilket sätt som “vinner”!?
IMG_7291IMG_7294IMG_7293IMG_7295IMG_7296IMG_7298IMG_7299
Jag hade squash- och persiljeplantor med mig från Sthlm. Nå´t måste man ju ha att plantera nu när man har jobbat så med att få i gång köksträdgården. Den lilla oranga hjälpen är barnbarnet A.
Jag fick kompromissa med köpe-plantjord för att ha något att fylla pallkragarna med. Komposteringen har ju knappt börjat och jag har inte bekantat mig så med grannarna så jag kan be om ko-, höns- eller stallgödsel än. Men det ska bli! 

TOWA-kannan är invigd.

Inomhus börjar “vardagsrummet” bli klart. Ett soffbord var med i bil-lasset, så nu ser det riktigt civiliserat ut.
IMG_7322

Tallrikshyllan i köket har fått några kokböcker och lite annat.
IMG_7328

Skafferi-skylten från Violas “Romantiska Ting” är på plats.
IMG_7306IMG_7308IMG_7309

Mer grejor i badrummet.
IMG_7311IMG_7315IMG_7313

En klocka!
IMG_7310

Nu är trädgården prioriterad, så inomhus får vänta. Blir det mycket regn i sommar kommer det att hända en hel del, men skiner solen kan jag bara inte vara inne. Då blir det trädgården för hela slanten!

Inomhus är annars furutaken och furudörrarna det jag ska ta i tu med först och främst. De ska bli vita. Förvånad? Alla furumöblerna ska också bli vita, Björkborden ska förbli som de är.

Det blev ett mastodontinlägg den här gången, jag hoppas ni har orkat läsa ända hit.

Snart fyller mitt bloggande två år och det måste ju firas! Återkommer om det.

Goda vårhälsningar från

4 kommentarer:

Bodil sa...

Ja du har då att göra. Och visst är det helt underbart att få ha de kära små barnbarnen hos sig. Kul att du visar oss så mycket från Nöbbele.
Ha en fortsatt fin helg

Kram
Bodil

Home No.1 sa...

Hej! Vilken söt liten hjälpreda kan tro att det går bra att greja när man har sån rar hjälp *ler* kram Annica

Laila sa...

Så spännande att bit för bit upptäcka vad som finns i trädgården! Prydligt med pallkragarna men vågar du sätt ut squash redan? Jag har inte ens sått mina... Sliter med att plantera ut det hittills sådda, kris i krukorna!

IreneL sa...

Kul att få se vilket sätt som är bäst! Jag brukar ha papper i botten på pallkragarna! Nu har jag flera som jag inte hunnit fixa till men snart ska jag göra det!
Ha en fin dag! / Irene