tisdag 27 juli 2010

Nöbbele del 33 – Elektriska prylar

Undantagna från “regeln” att helst köpa begagnat till huset i Nöbbele är elektriska prylar. De bara MÅSTE vara nya för mig. Jag vill inte ha någon brand eller annat “haveri” i mitt hem som beror på trasiga eller felaktiga elektriska saker.

Därför har jag köpt en NY gräsklippare. Jag köpte en tystgående, elektrisk och en som är liten & nätt och som ser ut att kunna passa mig och min ambitionsnivå när det gäller gräsmatta.

Den har nu hårdtestats med strålande resultat! Det blev en liten fördröjning pga det häftiga regnandet i två dagar.

Men nu när solen har torkat upp gräsmattan har den äntligen blivit klippt. Det blev mycket gräsklipp till komposten och till pallkragarna! Jag tycker egentligen inte att man ska samla upp gräsklippet, men nu blev det så hiskeligt mycket så jag måste. Jag måste även räfsa för att se var jag ska klippa igen, för det behövs. Jag klippte på den högsta nivån, men gräsklipparen stannade ändå några gånger. Nu är “ängen” borta och tomten ser MYCKET större ut. Gräsklipparen är ganska liten (klipper endast 34 cm) och är elektrisk (tystgående). Det var lite knepigt att parera sladden, men man lär sig väl. Den har en klippuppsamlare som ni ser men den var alldeles för liten för en gräsmatta som min, i det skick som den var. Men “normalt” kommer den att bli jätte-lagom.
Varför köper man en så liten och “smal” klippare? Jo, den är lätt, den är billig, den passar min ambitionsnivå när det gäller gräsmatta och jag hoppas att rabatterna och grönsakslanden kommer att växa och gräsmattan kommer att minska allteftersom, så till slut behöver jag ingen stor, bred gräsklippare.
Så här ser “vrålåket” ut:
IMG_8652
Utsikten när jag går och klipper:
IMG_8656Det är som meditation att klippa gräs, när man har hållit på ett tag.

Men varför finns det inte andra färger att välja på?

1 kommentar:

Anmaja sa...

Va fint skåpet i köket blev, kul att ha sett det 'lajv' också och vitt är alltid fint.

Smålands museum verkar intressant, ska nog kika in där nån gång om jag kommer förbi igen.

Gräsklippare i andra färger, ja säg det... De är väl liksom 'deras färg', just det märket alltså.

Gör dej bra dagar!

Kram - Anna