fredag 27 augusti 2010

Rabarbermarmelad

Jag har ju fått mycket rabarber i Nöbbele och några kilo hamnade i frysen i Stockholm. Rabarberpaj känns inte så aktuellt längre så jag surfade ut i cyberspace för att leta reda på några bra recept på rabarber. Jag hittade till slut ett marmeladreceptkokaihop.se som jag gillade. Rabarber med citron och ingefära. Visst låter det gott? Och det är det, kan jag intyga nu när jag har gjort och sen provsmakat denna härliga marmelad på scones. Jag mixade den färdiga marmeladen lite grann så att de största bitarna försvann och den blev mer slät.
IMG_9093IMG_9094IMG_9103IMG_9104IMG_9111 IMG_9108IMG_9112IMG_9114
Scones gör jag i mikron. Färdiga på 4 minuter.

I kväll firar vi väninnan S på hennes halvsekelsdag. Klackarna i taket, skumpa och en massa trevliga människor. Det ska bli kul!
Hon ska få en burk marmelad i present, bland annat.

En skön fredag till er alla önskar

6 kommentarer:

Viola sa...

Du...det vattna i munnen, älskar rabarbermarmelad, har ju en i butiken som det är vanilj och kanel i..underbar till dessertost, ha en fin helg,

KRAMEN

Lena sa...

Mmm, det låter jättegott.

För något år sen gjorde jag rabarbermarmelad med ingefära. Den var god både på sconse och pannkakor.

Jag har två vitblommande pelargoner som du kan få stickling av om du vill. Den ena är vit mårbacka.

Jag kan maila min nya adress. Om du haar vägarna förbi någon dag annars kan jag skicka per post.

Ha en kul kväll-

Gardenhouse sa...

En så trevlig blogg jag just kikat runt i...
Denna marmeladen är ju underbart god, lärde mig den för precis ett år sedan.
Så fint med trädgårds gillande barn, tänk vilken ro det ger.
Tack för titten hos dig.
Trevlig helg, Sussi

Lenas trädgård sa...

Gott! ser det ut! Här får jag äta rabarbern själv, maken har haft njurstensanfall några ggr, så han är livrädd för denna goda stjälk. Så om jag gör rabarberpaj,
- marmelad, så får jag äta upp den själv. Och det visar sig på vågen, tyvärr. Men så bra att vänner kan få, ha det trevligt på festen!!!!
Lena

Annika Christensen sa...

Kanske man skulle göra jag har ju så mycket rabarber???
Tack för tipset.
Annika

Anjas Hill sa...

Oj,oj,oj vad gott det ser ut!/Anja