måndag 17 januari 2011

Köpt örtagård

Nu när man inte har så många örter att skörda i den egna trädgården får man lita på ICA och köpa sina (färska) kryddor där.
IMG_0923
IMG_0917IMG_0919
IMG_0920IMG_0921

 Dill, persilja, oregano & körvel blev det till min lilla inomhusörtagård. De rostiga konservburkarna passar bra till “hållare”.
IMG_0925

Jag är dålig på att samla in och torka mina egna örter så jag har under vintern. De är godast färska och eftersom jag inte har så stora odlingar brukar det inte bli så mycket över.
Mynta hann jag inte ta in det sista av (i Nöbbele) innan snön begravde alltihop. Då är det bra att det finns att köpa i affärerna.
IMG_0922

Dragon lägger jag i äppelcidervinäger (till dressingar), timjan i alkohol (och använder som desinfektionsmedel för händerna när jag jobbar) och rosmarin lägger jag i olja (använder det till massageoljeblandningar & dressingar) och gräslök & dill & basilika & persilja fryser jag in om det blir nå´t över.

En bra början på veckan kan bara bli bättre!

Kram från Eva Linnea
PS Du har väl tagit lotter i min utlottning? Om inte, gör det här. DS

9 kommentarer:

Växthusmadam sa...

Örter i alla former är av godo, även de från Ica!!!
Växthusmadam

Vitsippan sa...

Hejsan Eva Linnea !

Ja det kanske vore något.Jag bör inte äta några kolhydrater, så då kan det vara gott med färska kryddor,jag har alltid frysta kryddor att ta till.De italienska strör jag över salladen.Det blir en extra piff istället för bara persilja.

Ha en fin dag.
Kram Mi

Annika Christensen sa...

Mmm vad härligt... lite ingefära och pressad citron så klara man matlagningen i veckor...

Ha en bra dag
Annika

Anja sa...

hej, hej! jag gör som du. Sedan sparar jag dessa och planterar om och har en hyfsad "örtagård" utan att ha behövt vakta sådderna;)!/Anja

Pysselpalatset sa...

Härligt med alla kryddor, känner doften ända hit Ler... Ser fram mot att du kommer hit... Då måste vi ta en fika och snacka lite... kram Jeanette

Lena/isis sa...

Mysigt med en massa örter. Dragon använde jag alldeles nyss till den maträtten vi hade idag :-))Kram

Viola sa...

Tack för alla tips, jag ska oxå köpa färska kryddor i helgen, har dom på ett stort fat i fönstret i gamla fina krukor, ha en skön kväll, kram

Laila sa...

Så här års längtar man verkligen efter kryddgrönt! Men jag tycker nog att de färska, substratodlade, man kan köpa i vanliga mataffärer smakar mindre och förtvinar betydligt snabbare än de jordodlade man kan komma över i plantaffärer. Tyvärr brukar det inte finnas så mycket att välja på i plantaffärer nu. Såg dock att Ulriksdal har riktigt fin rosmarin.
Ha det gott!/Laila

Kerstin Alvesson sa...

Det är härligt med färska örter så din lilla inomhusörtagård är väl helt perfekt så här års. :)

Ha det gott, Kerstin