onsdag 2 februari 2011

Det gror & det vissnar

Det gror och frodas lite varstans här hemma nu. Våren är ju på väg, känns det som, och blommor & blader hänger på. De är väl ivriga att få vara med när säsongen brakar lös.
Bilden på mina groddningar för att äta är som en reklambild för Nelson Garden. Men det spelar ingen roll, de har bra grejor!
I det lilla tråget groddar jag rädisor och har smörgåskrasse & broccolifrön på “väntelistan”. I den stora groddboxen (med lock) ligger alfafagroddar och växer till sig.

IMG_1021
I pluggboxarna gror det också. Små taniga skott, men de ska bli större. Väntar ivrigt på första omplanteringen, men i år ska jag inte ha för bråttom. Det var nog många rötter som blev sabbade när jag tog de för tidigt förra året.
IMG_1007
IMG_1004

Tulpanerna jag fick på “min dag” har vissnat och är på väg ut till komposten. Men innan jag slängde ut dem fotade jag dem och jag tycker att även det vissna & förfallna har sin tjusning. Färgerna är ju fortfarande formidabla. Som en sommarklänning.
IMG_1010IMG_1013
IMG_1008IMG_1015
IMG_1017IMG_1009

16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097_thumb[1] 

8 kommentarer:

Kerstin Alvesson sa...

Vad härligt att se dina sådder som grott. Jag har bara sått de som ska ut ännu men det kommer för mig också. Ska bara hinna med en semester nu i februai först, vill inte att grannen ska behöva ta hand om mina sådder.

Ha det gott,
Kerstin

4U2! sa...

Med solen i ögone och dina bilder så känns det som om våren inte är långt bort!

Anja sa...

Hejsan EvaLinnea!
Att vara så där hälsosam och duktig som gro sina groddar själv gör mig riktigt besviken på mig själv som inte gör det. Men, men! Jag får stå ut med mig ändå;))!
Vissa tulpaner får dessutom en sidenglans när de är vissna. Ett år sparade jag tre sådana tulpaner i ett år och de höll sig utan att tappa lystret. Däremot går det inte att ha dem upprätt utan liggande i något tjusigt...:)!/Anja

Viola sa...

Vad härligt det ser ut..med de små odlingarna, visst kan tulpaner vara skönheter även i detta tillstånd, kramen

Glädjekällan sa...

Fallna och utblommade tulpaner tycker jag nästan är lika fina som 'nya'. Det är något alldeles särskilt med deras förfall.
Har börjat så idag, men bara lökväxter (krolliljor) och perenner så de sådderna får flytta ut i morgon.
Ha det gott
Birgitta

Växthusmadam sa...

Mmmmm vad de ser gott och grönt ut!
Tack för din kommentar - det är naturligtvis en ATELJÉ jag ska ha!
Kram från Växthusmadam

linnea-maria sa...

Jag har ännu inte sått ett enda frö. Jag skadade båda händerna så allt med jord får vänta ett litet tag, men jag drömmer :) /Therese

Lena/isis sa...

Hi hi ditt inlägg liknar lite mina på sista tiden, Fröer som gror , groddboxar och vissna tulpaner ;.)) Ja visst är det fint även med vissna blommor. Kram