tisdag 8 mars 2011

“Raw food”

Veckan efter påsk ska kusin M och jag ha en “raw food”-vecka så nu har jag inhandlat två böcker i ämnet. Kokböcker kan man inte säga eftersom man aldrig kokar maten när man äter “raw food”, man värmer högst till 40 grader.
Skillnaden mellan “raw food” och “levande föda” (som jag faktiskt hellre skulle vilja säga eftersom det är ett svenskt uttryck) är, enligt författaren, att “raw food” är enklare att få in i sin vardag och sättet att laga maten är enklare.
“Skillnaden är att man inom levande föda blötlägger, groddar och fermenterar många av de råvaror som används i matlagningen. …. Men det kan bli ett steg för mycket för många och man får det inte alltid att fungera i sitt vardagsliv.” Man blötlägger och groddar även inom “raw food”, så skillnaden är ju inte så jättestor (egen anm). Så nu ska jag studera recepten och kanske pröva något smarrigt. Jag tror jag ska börja med något från efterrättsboken “Raw delight”. I den boken står att börja med att göra efterrätter enligt ”raw food” kan vara en bra inledning till att införa mer av den sortens mat och matlagning i sitt liv. Jag som älskar bröd ska testa att “baka” linfrökex i högst 40 grader. Man torkar mer eller mindre degen till kex/hårt bröd. Återkommer när jag har testat.

91534349439153434412
16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

5 kommentarer:

Madame C sa...

Vad spännande! Låter hur nyttigt som helst. Du kommer att fullständigt explodera av energi i vår;)
Kram!

Laila sa...

Gillar också uttrycket Levande föda bättre! Har för mig att jag har en gammal kokbok som heter så, måste kolla nästa gång jag åker till Fagerdala. Det ska bli spännande att följa dina matrapporter!
Ses vi på mässan i morgon?

Monica sa...

Verkar spännande och nytt :) Man kanske får lite rapporter om hur det funkar framöver ..
Tjingeling

Hannele på Hisingen sa...

mycket gott finns det, dotter gjorde mycket sånt till sonens studentkalas.

Vitsippan sa...

Hejsan Eva Linnea !
Alla tiders ! Det vill jag gärna pröva.Kör stenhårt med LCHF kost.Men nu är jag på Hälsoenheten och där är medicinen Promenader.+stavgång,så kan man äta allt.Finns det inte LCLF, gillar inte det feta så mycket.Om jag ändå gillade vatten mer, så är simma väldigt bra.Ingen säger trädgårdsarbete, det är väl motion om något.Snart dags med det.
Hoppas allt är bra och nu snart vaknar all och hoppar upp ur sitt ide. Och vi möter våren.
Det blir bra.
Kram Mi