onsdag 27 april 2011

Månadsbild Nöbbele april 2011

IMG_1715
Nu har det varit tyst här hos “Häxor & Änglar” ett tag. Det blir liksom inte lika mycket tid över för bloggen så här på våren. Desto mer tid läggs ner på trädgårdarna.

Vilken påsk vi har haft, va!!
Med så fint väder händer det så mycket att man har svårt att hänga med.

Påsken tillbringade jag i Nöbbele.
Krukorna till tomatodlingen är på plats, den provisoriska rosenbågen likaså. Pallkrageodlingarna håller på att utökas (till 16 pallkragar), rabarbern sticker upp små härliga “mössor”, gräslöken frodas, några jordärtskockor har skördats (ska sättas ner i en av pallkragarna igen), en ny trädgårdskompost & planteringsbordet har flyttat ut i trädgårdslandet, scilla & snödropparna har blommat över, påskliljorna står jättefina och i år får jag två(!) tulpaner.
IMG_1721IMG_1719

“Gästboks”-rabatten börjar röra på sig. Lungörten blommar för fullt, har nästan blommat över. Så nu ska den rabatten dras mot rosenbågen och fortsätta på andra sidan. Blommorna som jag ska sätta där står och väntar i sina krukor på uteplatsen under tak. De har faktiskt fått stå ute även på nätterna för det har varit så varmt.
IMG_1723IMG_1722

Rosenbågen ska bli en “ingång” till trädgårdslandet från den sidan. Den provisoriska ska bytas ut mot en (rostigare?) och snyggare när jag får tag på någon.
IMG_1717

Rabatterna på norra delen av huset ser inte ut att ha klarat vintern lika bra. Jättedaggkåpan, klematisen, murgrönan och några växter till har klarat sig, men annars ser det d
ystert ut. Men man kanske inte ska ge upp än!?
16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

4 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Så fint det börjar att spirar i din trädgård. Nej du skall inte ge upp riktigt en vad det gäller norrsidan, en del tar sig säkert skall du se.
Ha det gott:)

Montebello Möbler sa...

Våga inte ge upp du!
Underbar tomt .. tänk när det blommar riktigt mycket .. wow!

kram på dig,
Malin

Anmaja sa...

Hej där!
Nu blir det grönare, varmare, blåare på himlen och allt växer och frodas. Den bästa tiden nu tycker jag.
Kram - Anna

Kerstin Alvesson sa...

Jag förstår dig Eva. Det är hur svårt som helst att få tiden att gå ihop med allt som måste göras på våren, särskilt ett år som detta eftersom det går så otroligt fort i år.

Ha en bra helg, Kerstin