söndag 1 maj 2011

Ny rabatt i Nöbbele

Det är med blandade känslor jag åker från Nöbbele numera.
Mer än tidigare alltså!
Med ett väder som det har varit i påsk och med allt kul & spännande som händer i naturen och i trädgården så blir det svårare och svårare att slita sig därifrån.

Ett av mina trädgårdsprojekt, “Gästboks”-rabatten, har börjat få sin slutliga kontur.
Först lade jag ut tidningar, direkt på gräset. Tegelstenarna får fungera som fasthållare av tidningarna och tillfälliga kanter på rabatten. Där ska det bli sten så småningom.
IMG_1734 
Vattna, vattna, vattna och så på med jord, i med lite nya växter och vattna, vattna, vattna.
Jag vet att det är alldeles för tidigt att sätta ner små veka nya förodlade frön, men jag fick lov att chansa. Jag lade en fiberduk ovanpå och nu håller jag tummarna för att inte allt fryser bort tills nästa gång jag kommer ner.
IMG_1736
Än så länge är det ju ett ganska tunt lager med jord, så det ska jag fylla på allteftersom och bygga upp en upphöjd rabatt. Tidningspappret gör att gräsets tillväxt avstannar i mörkret under. Maskarna får hjälpa till att ta död på “grässvålen” under tidningspapperna och växternas rötter hjälper till ovanifrån.
För mig är detta ett (stort) experiment som jag inte har en aning om hur det kommer att sluta. Tekniken med tidningspapper direkt på gräsmattan och så jord ovanpå fungerade i pallkragarna, så jag tänkte att det måste väl fungera i en rabatt också.
Fortsättning följer.
De här blommorna stod och vinkade av mig när jag åkte mot Stockholm igen.
IMG_1739IMG_1755
IMG_1750IMG_1761
Jag har satt en trädgårdsblåbärsplanta (Patriot någonting) norr om huset. Den ska ju ha sur jord så den fick stå tillsammans med rhododendronbusken. Trivs den där ska jag sätta fler så det blir en “Blåbärsstig”.
IMG_1753 
Ha en bra vecka!
evalinnea

7 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Härligt jobb. Om du vill ha fler plantor kan du stanna till hos mig när du kör ner. Jag ska dela en hel del. Jag har tidningspapper under flisgångarna i min köksträdgård. Titta gärna in på mina nya bilder från idag. Kram.

Glädjekällan sa...

Tror du kommer att lyckas så bra det bara går här i trädgårdsvärlden.
Ha det gott
Birgitta

bakom berget sa...

Va fint du gör! Lycka till med dína planteringar.Kram på dig, vi ses väl snart. Åsa.

LindaLunda sa...

Berätta ! Varför kallar du din nya rabatt för Gästboksrabatten?

gunsan sa...

Tror det där kommer bli bra.Ställer samma fråga som Lind.Är lite nyfiken.Ha det gott

'Anmaja' sa...

Du jobbar och sliter, förstår att det är svårt att lämna Smålandet nu. Jag hoppas inte det har frusit hos dej, här har det varit nära noll i natt och längre in, Jönköping bla, så var det frost.
Vårkram - Anna

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Man vill varken åka hem eller gå och jobba nu när det är så här fint. Tyvärr är det ju lite kallare nu, men jag hoppas det vänder snart igen.
Så mycket jobb du har gjort, och än mer blir det väl, kan jag förstå.
Kram
Marie