lördag 25 juni 2011

Månadsbild Nöbbele juni 2011

IMG_2356
Tomat- & gurkplantorna, som stått i sina krukor i min tvättstuga, har äntligen fått komma ut i friska luften. De står längs väggen till vänster i bild. Jordärtskockorna stormtrivs. Jag har ryckt upp de som kommer från förra årets pallkrage. Ett drygt jobb för de är ihärdiga på att komma igen från den allra minsta lilla rottråd som blir kvar i jorden. Potatisen växer, blommar snart och måste kupas. Morötterna, rödbetorna och löken står i prydliga rader och gröngödningsgrödorna har bekänt färg och visar vilken sort som jag sådde var. Värre är det med squashen och bönorna. Där behövs det lite renoveringsarbete!! Rabarberpaj blir det i veckan! Myntan har nästa fyllt upp hela pallkragen, men har snällt lämnat lite plats för den frösådda myntan jag hade med mig ner.

Blommorna i “Gästboks”-rabatten måste har fått lite kvävegödning (humanurin) för jedamej vad det växer. Aklejan har blommat över. Frösådda purpurklätt från förra året blommar nu (frön fick jag av Maria Berg).
Årets gäster ska få fylla igen “hålet” till höger, som ni ser.
IMG_2363

En underbar vallmo håller på att slå ut (ni ser den röda “fläcken” på fotot ovan?):
IMG_2358IMG_2360
IMG_2362
Sort? Ingen aning! Jag tror jag fått fröna av Maria Berg.
Vet du Maria?

För övrigt håller jag på att byta ut de trista trädgårdsplattorna till natursingel vid entrén och förbereda för en kryddträdgård.
Mer om det senare för nu ska jag vara mormor till 100 % en hel vecka. Vi får se om jag hinner och/eller orkar blogga då.

En fortsatt skön midsommarhelg
önskar
evalinnea

4 kommentarer:

Kerstin Alvesson sa...

Visst växer det så det knakar nu, sol och regn om vartannat.

Ska du förbi Växjö något. Nu har jag ju mycket blom. Imorgon söndag har jag inget inplanerat, jobbar mån-ons men kan alltid komma ifrån på eftermiddagen om det skulle vara så. Torsdag och en vecka framåt sedan är jag dock uppbokad.

Hör av dig om du har tid.
//Kerstin

Laila sa...

Härlig rapport, förstår att du har fullt upp, det växer tydligen bra på alla kanter. Hoppas att din midsommarafton blev fin, har var det sol tidvis och uppehåll, vi besökte två festplatser och umgicks med grannar.
Förstår om du inte orkar blogga kommande vecka, att ha hand om en liten unge är mycket mer krävande än en hel flock kunde vi konstatera när alla var här!
Kram

Cilla sa...

Kul att se din trädgård utvecklas. Vilken härlig vallmo, de är ju vackrast i rabatten. Tyvärr vet jag inte vilken sort.

Ha en mysig mormors-vecka.

Cilla♥

Viola sa...

Tack för ett trevligt besök :) underbara bilder från ditt smultronställe, ha nu en härlig vecka mormor, kram