lördag 30 juli 2011

Stackars getingar!?

De verkar husvilla & helt förvirrade. Flyger som galningar fram och tillbaka.
IMG_2901
Jag började bli ganska irriterad på getingarna som bor i planket vid min utematplats, så nu har jag proppat igen ingången, som getingarna tar när de kommer tillbaka från sina turer, med plastpåsar. För säkerhets skulle proppade jag igen vid de närliggande plankorna också.
Nu får vi se hur det går?
IMG_2904IMG_2903
Jag vet inte riktigt vad de håller på med. Det ser ut som om de försöker “borra” sig in på ett annat ställe. Hoppas det misslyckas! Nytt saftigt bomaterial (och/eller mat till småttingarna därinne kanske?) rinner ner för en av plastpåsarna. DETTA KÄNNS GRYMT mot getingarna. Är det det? Jag vill dem ju egentligen inget illa, jag bara vill att de ska bygga bo någon annan stans, där de inte irriterar folk.
IMG_2906
IMG_2907
Detta finurliga och miljövänliga tips fick jag av Laila med bloggen Fagerdala trädgård, eller rättare sagt hennes man.
STORT TACK!

16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

2 kommentarer:

Laila sa...

Ja det är lite ångestskapande medan det pågår. Så småningom dör samhället ut. Alternativet är att göra som vi ofta gör, låta dem hållas om de är fredliga av sig. Man får titta lite extra innan man sätter tänderna i något köttaktigt eller sött men annars går det att samexistera. När de försöker bygga i barnens lekstuga eller i trädgårdsförrådet eller snickarboden där vi och barnen ofta går ut och in så passar vi på så fort tecken på bobygge finns och tar bort eller täpper till.
Kram

Home No.1 sa...

Hej det var värst vilket gäng du har som flyttar in..Ha de gott!
Kram Annica.