torsdag 30 augusti 2012

Hur många laddare har du?

Efter att ha missat att ladda min iPod innan jobbet (jag spelar alltid musik under tiden jag arbetar), så jag fick jobba en hel dag alldeles helt tyst, tog jag tag i detta med alla laddare som jag äger.

Jag har olika laddare till:
Mobiltelefonen
Datorn
iPoden
Kameran
Vanliga batterier (till headset i gymmet + högtalare till iPoden)

Har man sen, som jag, två boenden, två arbetsplatser och sitter en del i bil har jag alltså fem ställen där mobilen, kameran, datorn, iPoden och headset/högtalare  ska fungera (helst!) .
Det blir 5 (prylar) x 5 (ställen) = 25 möjligheter.

Inte undra på att man undrar varför man inte har rätt laddare på rätt ställe!

Har man dessutom sladdar för bildöverföring till datorn från  kameran, tv, DVD, CD-spelare, andra elektroniska prylar och elektriska apparater så har man MÅNGA sladdar att hålla reda på.

Nu har jag iaf investerat i en kontakt till bilen och en väggkontakt, där man kan sätta i alla usb-kontakter oavsett vad man ska ladda. Då är man nere i två laddare men fortfarande ska man se till att ha dem med sig till jobbet, i bilen etc. Alla sladdar till respektive pryl slipper man ju tyvärr inte, men jag hoppas jag kommer att ha större möjligheter att ha rätt laddare till rätt pryl på rätt plats i fortsättningen.

IMG_3419Som en “bonus” har jag märkt att mina möjligheter att ladda prylarna har ökat. Jag kan ladda alla mina prylar i bilen, i datorn och/eller direkt i ett vägguttag. Det kunde jag inte förut.

Nä, nu släcker jag ner alla elektriska och elektroniska prylar och apparater och tänder levande ljus i stället.
IMG_3407

evalinnea

3 kommentarer:

Viola sa...

Du...ibland är det rena cirkusen när man inte vet i vilket hem laddare befinner sig och även om man har dubbelt upp så hjälper det inte..många minuter i veckan går åt till att leta,,,,,:) ha en fin vecka, kram

Anmaja/Lussekatt sa...

Ja många sladdar o grejer blir det. Jag har också eliminerat det hela till så lite som möjligt och har alltid allt på samma ställe och lätt att hitta när jag ska iväg då det läggs i en fin liten väska.
Harebra!
Anna

IET sa...

Hopplöst det där, jag kommer nästan alltid ihåg vilka laddare jag behöver ta med mig, men ibland glömmer jag, och uh vilken jobbig helg eller vecka man kan ha framför sig då. :-)