Om ni kommer i håg mitt lilla potatisland från i våras, så har jag skördat det nu! Det blev inte mycket, men ack så fantastiskt att få äta sin egen potatis.
Potatislandet blir nog lite större nästa år tror jag.
Jag vet inte vad jag ska äta till. Men det måste vara någonting alldeles speciellt för det kommer att bli en högtidlig måltid att inta dessa “guldkorn”.
Jag fortsätter att skörda paprikor, tomater och smultron. Nästan varje morgon kan jag ta några smultron på vägen till postlådan, när jag ska hämta tidningen.
Har man goa & generösa vänner så kan man få ta del av deras skörd också. Dessa fantastiska blåbär har jag fått av min vän och kollega P. De ska jag varsamt portionera ut i min morgon-smoothie under vintern (om jag kan hålla mig så länge).
Av min vän S har jag fått röda vinbär. De åker i morgon-smoothien de också så småningom. Vitamin-bombning!
Min nyplanterade rabarber har tagit sig riktigt bra. Jag har ju lärt mig nu att man inte ska skörda de två/tre första åren, men jag kan bara inte låta bli att ta vara på de ståtliga stjälkarna när de ser ut så här!
De allra husligaste hälsingar från
Y Eva Linnea Y
2 kommentarer:
Vad smar du är och frysen in vitaminbomber eller vad du kallade det för. Det skall jag också göra.
Fast det är som du säger... jag hinner äta upp det innan. Jag åt upp alla hallonen jag plockat redan 6 liter. Slut...
Egen potatis är guld.. och jag tycker det är så gott så man inte behöver något till.
Visst är det underbart att få skörda eget.
Jag har sått om sockerärtor och hoppas på skörd nr 2. Igår åt jag en hel tallrik fylld med ärtor riktigkt smör och lite salt..mmm
Skörda på du så hörs vi
Kram
Annika
Det finns mkt gott att stoppa i munnen hos dig..du lägger upp vinterförrådet förstår jag..:) ha en bra måndag, kramen
Skicka en kommentar