På sista kurshelgen med “Ekologisk trädgårdsodling” gick vår lärare igenom några av de förvarings- & förädlingsmetoder man kan använda för frukt, bär & grönsaker. En metod att konservera sin skörd för senare användning under vintern, är torkning. Jag tyckte jag kände igen den “torkmaskin” som vi fick se på bild. Mycket riktigt! Jag hade läst om apparaten från evermat på Annika Christensens blogg “Naturliga Ting”.
Torkning verkar vara en metod för “konservering” som passar mig, så därför har jag köpt en tork från evermat.
Nu har jag testat banan och lök med framgång. Jag vet inte om det är extra fuktigt nu för det tar längre tid att torka än vad som står i bruksanvisningen. Spännande fortsättning följer med fler experiment.
Banan
Lök
söndag 13 november 2011
Torkning som konserveringsmetod
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
vad läckert det ser ut,ha det så gott//maggan
Skicka en kommentar