söndag 13 november 2011

Torkning som konserveringsmetod

På sista kurshelgen med “Ekologisk trädgårdsodling” gick vår lärare igenom några av de förvarings- & förädlingsmetoder man kan använda för frukt, bär & grönsaker. En metod att konservera sin skörd för senare användning under vintern, är torkning. Jag tyckte jag kände igen den “torkmaskin” som vi fick se på bild. Mycket riktigt! Jag hade läst om apparaten från evermat på Annika Christensens blogg “Naturliga Ting”.
Torkning verkar vara en metod för “konservering” som passar mig, så därför har jag köpt en tork från evermat.
Nu har jag testat banan och lök med framgång. Jag vet inte om det är extra fuktigt nu för det tar längre tid att torka än vad som står i bruksanvisningen. Spännande fortsättning följer med fler experiment.
Banan
IMG_3667IMG_3670
IMG_3696IMG_3693
Lök
IMG_3688IMG_3690
IMG_3699IMG_3711

16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

1 kommentar:

samson sa...

vad läckert det ser ut,ha det så gott//maggan