torsdag 1 januari 2009

Årets första dag

Det är alltid något speciellt med årets första dag. En ocean av tid som ligger framför en och en massa oskrivna blad i almanackan. Traditionen bjuder att titta/lyssna på nyårskoncerten på TV, titta på Ivanhoe och att summera allt bra som hänt under förra året. Det sista gjorde jag redan i går, men jag vill lägga till min härliga sommar med segling, kamratresa till västkusten, besök i Växjö och Mon/Hälsingland och att jag började jobba med att massera ute på företag. Resor (utomlands) var ett viktigt område även förra året och jag var i Malaga (och grattade pappa på 80-årsdagen), i Istanbul med min dotter (hennes 25-årspresent + att vi hälsade på min kära vän Y och hennes familj) och i Luxemburg (hos kusin M).Inför 2009 har jag, som jag skrev i går, gjort ett collage. Varje gång jag kommer upp på övervåningen ser jag det som en påminnelse hela tiden om hur jag har lovat att leva. Mitt 2009 ska präglas av glädje, kärlek & harmoni (står överst) och FOKUS (står mitt i). Viktiga områden är familj & vänner, min hälsa - till kropp & själ, mitt hem & trädgård, kultur, resor, arbete & fritid. Tvåsamhet finns med på ett hörn, men står inte så högt upp på "önskelistan".
Det "största", som jag har planerat in för min egen del, är att jag ska gå (en årslång) kurs i YOGA och (förhoppningsvis) bli yogalärare. Det andra "största" är att min dotter L ska gifta sig med D den 6/6 på Öland.
I julas hittade jag en kul artikel som tomten hade skrivit. Rubriken "Hälsa och kärlek är det enda som räknas" klippte jag ut och klistrade upp. Det vill jag ska bli en god sammanfattning av 2009 när det året ska summeras så småningom.

Många kramar från Eva Linnea

8 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

God fortsättning på det nya året!

Kram Maud

Agnetas shabby chic sa...

Så sant det du skriver och så mycket spännande du har framför dej, önskar dej allt gott på det nya året, KRAM

Hulda sa...

Hej!
Det är sant, hälsa och kärlek är det viktigaste. Jag har en väninna som tycker som jag, när man får frågan hur det varit. Lugnt, det är det bästa. Det är vårt uttrydck. för vi vill inte ha några omvälvande jobbiga saker, det har vi haft nog av. Jag älskar lugn och ro. Men har absolut inte något emot lite äventyr i vald omfattning och takt.
Rana, det är en vävd bonad, kan man säga. Materialet är ullgarn. Jag antar att man förr vävde de för att hålla kylan ute. De är randiga och vanligtvis vävda i tuskaft eller rosengång. Men nu vet jag att det är en matta du har och det är också snyggt att ha på väggen. I vårt förra hus hade jag en matta som huvudgavel till sängen.
Ha det bra!
Hulda

Bodil sa...

Jädrar vad flitig du är med inlägg. Flera nya sen jag var här senast. Snygg vardagsrum du har. Jag gillar också skinnfällar. Ger ett ombomat och behagligt intryck.
Gott Nytt År önskar jag dig!
Kram Bodil

Växthusmadam sa...

Hej och tack för nyårshälsning!
Nu är jag igång med "veckans kryddtips" på min blogg, välkommen dit igen!
Hoppas du haft det bra idag på årets första dag och att du får ett gott nytt odlingsår!
Växthusmadam

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Så sant hälsa och kärlek kan man inte leva utan.
Kram lotta

Viola sa...

Vilket underbart års collage hos dig, du är för härlig! SÅ många sanna ord hos dig idag, verkligen tänkvärda, så mycket spännande du har på G! Önskar dig ett härligt år, kramar VIOLAN

Annika Christensen sa...

Det är så sant som det sagt!!
Kärlek är dessutom det ända som ökar när man slösar på det.
Vilket år du har haft!!!
Ha det forstsatt gott på det nya
Annika