torsdag 14 januari 2010

Och var kommer yogan in?

Det stod inget om yogan i förra inlägget, när jag strukturerade mitt 2010, men yogan kommer faktiskt in överallt. Det är en av grundpelarna i mitt liv nu, med allt vad det innebär.

IMG_5807

Morgonte från Drakens.IMG_5809

Många förknippar yoga med de rörelser och positioner som man utövar, men yoga är så mycket mer. I alla fall den yoga-läran som jag gick på kurs i under förra året. Där fick vi lära oss en del om Feng shui, och det var en av de mest intressanta delarna tycker jag.

Feng-shui är en del av att leva i harmoni och inreda med feng-shui kommer in i Nöbbele under året. Där ligger lyckopunkten (läs mer om vad lyckopunkten är för något här) mitt i köket och där ska jag göra ett fint “altare” på något sätt. Mitt sovrum ligger i relationsdelen (SV) av baguan ( ;-)) ), gillestugan ligger i rikedomsdelen (SÖ), i köket ligger stor del av framgångsdelen (S) och delen för personlig utveckling ligger i nya matsalen (NÖ) . Karriärdelen hittar man vid entrén och gästtoan (N), så det känns ju skönt att den delen av mitt liv är passerat. Alla utlopp för vatten (toa, bad, tvättstuga) är nämligen negativa, där strömmar all energi ut. Tvättstugan ligger tyvärr i rikedomsdelen, så jag får se till att det inte blir nå´t utflöde av energi där!

Tänk på att alltid stänga toalocket efter er!
Annars tar energin gärna den vägen ut ur huset.
IMG_5775IMG_5776
“Feng shui är konsten att balansera och harmonisera naturliga energiströmmar i vår omgivning i syfte att skapa välgörande effekter i våra liv.” (Citat från “Rensa i röran med feng shui)  

   TT

6 kommentarer:

Tussegumman sa...

verkligen fashinerande! Får ta reda på mer om det här. Jag behöver verkligen harmoni i livet/Kramar Tussegumman

Monika sa...

Hej
god fortsättning!
Fina beslut till 2010!
Monika

Viola sa...

Det där är så spännande och jag skulle vilja förkovra mig i denna "lära" snälla skriv mera..ha en fin dag, kram

Queen Of Småland sa...

Ja, alla behöver vi balans i livet. Här i skåne har ett helt nytt paradis öppnats mitt i skogen, yangtorp, ett chinesiskt tempel, med allt vad det innebär. Ett klart härligt inslag i skåne kan jag säga.
Ha en mysig kväll!
Kram
Stina

Anmaja sa...

Det är intressant det där, jag ska lära mig mer, läsa mig till eller gå kurs - när jag får tid. Eller så får jag ta mig tid?
Toalocket är alltid nere här, utom då det måste vara uppe.
Anna

Hannele på Hisingen sa...

Jag lever i harmoni, men här stängs inga lock, jag vill inte kissa på locket, om jag går upp i mörker :)