tisdag 20 juli 2010

Nöbbele del 30 – Senaste nytt

I stället för hyllremsor; spetsar.
Hyllkanterna i köket i Nöbbele är mörka och behövde skylas över. Jag har letat hyllremsor, men det här blev ju (nästan) ännu bättre?! Spetsarna har jag köpt lite här och där, lite då och då och nu kom de till pass. Det är ju inte alltid man vet vad man ska ha grejorna till man köper på loppis, men rätt var det är så dyker det upp en idé och då gäller det att ha grejor hemma.
 
IMG_8444IMG_8446 IMG_8447IMG_8449

När jag var hemma i Stockholm var väninnan M och jag på Parkteatern “Under Eken/Galärparken” på Djurgården och såg “Mr Tourette - unplugged”. På vägen dit passerade vi regalskeppet Vasa-museet och den lilla örtagården som ligger alldeles bredvid. Efter den passerade vi den här härligheten. Lavendel så blå så man inte trodde det fanns och fyra pelare, i trä, som jag gärna hade snott med mig hem. Den sköna grå färgen på pelarna matchade perfekt den lavendelblå.
Så snyggt!
IMG_8287IMG_8284IMG_8286IMG_8285
Det verkar vara ett “lavendel-år” i år. Mina sticklingar har tom fått blommor. Drömmen är ju att få en så fin “skog” av lavendel som vid Vasa. Jag jobbar på det.
IMG_8457IMG_8454IMG_8453IMG_8455

Nytt i trädgården
Det har mognat några klarbär (jag tror att det är det) och de första squash-blommorna har slagit ut i pallkragen.
IMG_8440IMG_8426IMG_8427IMG_8425IMG_8418IMG_8419
Klarbären får fåglarna gärna äta upp, men squashen behåller jag helst för mig själv.
Äppelträdet kämpar på och på ena sidan ser det ut som om det ska bli en del frukt. Det vore ju roligt om jag åtminstone kunde göra en äppelpaj av egen frukt.
IMG_8472IMG_8470IMG_8471IMG_8473

GULLTÖREL Euphorbia polychroma
Så heter troligen den gula blomman jag visade i ett tidigare inlägg här. Tack till “Vitsippan” för den infon.

Kram från

7 kommentarer:

Anmaja sa...

Ska bli jättekul att se hur du har det!
Vi ses på stationen kl 12?
Anna

Anmaja sa...

Ska bli jättekul att se hur du har det!
Vi ses på stationen kl 12?
Anna

Vitsippan sa...

Hej igen ! Igår berättade jag för Yngve (83) att jag är en riktig häxa.Dom finns inte längre sa han.Men det gör vi.Finns.Tack snälla Du för att Du nämt mig, kul att läsa.Det var ju från google, där finns allt.Du vill också odla något som går att äta,det gör jag med.Ska bli kul att se om det blir majskolvar,av de opoppade korn jag fick av Sonia, min grannkompis.Nästa år ska jag som Du odla Squash,paprika har jag i år med.Kan Dina Klarbär,vara Moreller,om de är sura, kan Du koka soppa på dem,blir jättegott.Min Svärmor kallade den "spottsoppa", för det var mest kärnor och så lite fruktkött.Hon unnade inte några fåglar äta hennes bär.Trägen vinner i höst kan Du säkert göra flera äppelpajer,och så gott.Gulledej, tack för Din fina underbara blogg som jag får njuta av.Kram Mi

♥ Hannele på Hisingen sa...

Snyggt med spetsar, det har jag också i ett litet skåp där jag har vaser. Mysigt med fjärilar, som gillar lavendel.

Lena sa...

Nog tycker jag att spetsarna blev finare än vad hyllpapper hade blivit. Men jag älskar ju vrikade saker så jag är väll partisk.

Lavendelbilderna var ju bara för härliga och stolparna bakom DOM skulle man ha i trädgården.

Jag fick med mej tre överlevande lavendelplantor vid flytten. (Hade fler men de dog hos blommvakten där jag härbärgerade växter jag ville ha med).

Det blev två vitblommande som nu håller på att slå ut och en med vitstrimmiga blad men den har inte visat färg än.
Tänkte försöka med höststicklingar, jag vill också ha lavendelfält.

Anonym sa...

Körsbärsträd har vi haft, men aldig körsbär. För fåglarna är alltid först.Jisses, så mycket lavendel. Och det är tjusigt!!
Hulda

Lenas trädgård sa...

Hej, jag tror inte det är en Gultörel du frågat om...När jag läste ditt inlägg o såg blomman tänkte jag direkt:Praktlysing! Och om det är den, så får du se upp, Jhar för länge sen flyttat den från rabatten till bäck-kanten, där får den härja hur den vill.
Kram, Lena