söndag 5 juni 2011

Bordsrockad, vit akleja & trädgårdsgång i Nöbbele

Nu när jag fick ett nytt flott & tjusigt matsalsbord i Nöbbele åkte det vita gamla köksbordet tillbaka till köket och det gamla omålade köksbordet blev ett skrivbord i mitt sovrum.
IMG_2115
 IMG_2111
Kan man tänka sig att jag målar bord & stol vitt? Svar: JA.

Ibland funderar jag på vad jag skulle kunna “snöa inne” på helt & totalt och inom vilket område jag i så fall skulle bli en riktig “nörd”. Aklejor kanske kan vara något att satsa på i detta sammanhang? Det här är i så fall min första akleja i Nöbbele.
IMG_2082IMG_2083
IMG_2084IMG_2085
Jag fick den av Maria Berg förra året och den står i min “Gästboksrabatt”.
- Fröså dig gärna du fina vita lilla akleja!

I ett hörn vid “groventrén” i Nöbbele har det legat plattor ända in till husväggen. Inte bra tänkte jag eftersom det är ett ganska mörkt & fuktigt hörn. Nu är plattorna borta och lagda som trädgårdsgång, en gång som delar en av gräsmattorna i två delar. Där ska det bara bli blom-rabatter så småningom, inget gräs kvar alltså.
Ni ser jordpåsarna? Mer om detta projekt i morgon.  
Jag lägger bara plattorna rakt upp och ner på gräsmattan så får de “gräva ner sig” av egen kraft.
IMG_2125IMG_2120
Nu återstår det att göra det mörka hörnet mer välkomnande och ljust. Det är tidig, tidig morgonsol där så en frukosthörna kanske det skulle kunna bli? Frukostbordet står ju där redan!
Gruset som låg under plattorna får vara som det är.
Det är snyggt grått. 
IMG_2122IMG_2124

En fortsatt skön dag önskar
evalinnea

4 kommentarer:

Anja sa...

Här kommer en "härlig" kommentar från Anja: Det är ju du som måste vara en enastående härlig människa! Och duktig. Vad du hinner med! och det är ju så himla snyggt med vitt - både ute och inne. Mina vita aklejor har frösått sig ymnigt....:)))!

♥ Hannele på Hisingen sa...

själv målar jag inte vitt

Lena/isis sa...

Vita aklejor är verkligen vackra.
En " vill ha " blomma.

Kram

änglamakerskan sa...

Hej Eva Linnea...vackert namn du har...och vilken fin och skapande omgivning ...tänk att du har ett vattenfall..jag bor i stan, men är på gång att flytta till ett litet rött hus på landet.....ser verkligen fram emot min trädgård....har lite problem med kroppen , men ska göra mitt bästa...ha en härlig vår Hälsningar Mimmi